Tenise Başlama Yaşı ve Antrenman Örnekleri

Tenise Başlama Yaşı ve Antrenman Örnekleri

Tenise Başlama Yaşı ve Antrenman Örnekleri

Tenis Oynamaya Başlamak İçin En İyi Yaş Nedir?
Çocuklar kesinlikle farklı oranlarda gelişirler, ancak çoğu 6 yaşından önce yeterli kaba motor becerileri ve bilişsel yetenekler geliştirmez. Kaba motor becerileri, el-göz koordinasyonu, hareketli nesneleri izleme yeteneği ile görme dahil olmak üzere tüm vücut hareketini içerenler 3-5 yaşları arasında geliştirilir. Bilişsel yetenekler, bilgi, saklama ve karar verme dahil olmak üzere öğrenmeyi içerenler 6-8 yaşları arasında geliştirilirler.


Çocukları tenis kortunun heyecanı ile tanıştırmak için doğru yaşa karar verirken, bacaktan geri dönüş atışlarına başlamadan önce göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör vardır.
Her ne kadar 6 yaşına gelindiğinde çoğu çocuğun tenisin yeni oyunculara sunduğu birçok farklı yönü kavrayabileceğini söylemek genellikle güvenli olsa da, tenis yeni başlayanların raketi ilk kez alırken karşılaşmayı bekleyebilecekleri engellerin farkında olmak da önemlidir. 
Tenis derslerine başlamayı planlarken çocuğun yaşı çok önemlidir. Daha küçük yaştaki çocuklar henüz psikomotor becerilerini veya özellikle dikkat sürelerini tam olarak geliştirmemişlerdir ve bu da yakında sıkılmalarına neden olabilir. Bu nedenle, 5 yaşın altındaki çocuklar için sınıflar, tenisin teknik uygulamasından ziyade tenis kortundaki oyunlarla spora aşina olmaya daha fazla odaklanmaktadır.

Çocuklar Fiziksel Olarak Ne Zaman Tenis Oynamaya Hazırlar?
Genç oyuncular için tenis kortunun önündeki en büyük engellerden biri fiziksel gerekliliklerdir. Sağlam kemik yapısından dengeli el-göz koordinasyonuna kadar, spor rakiplerinize oyun, set ve maç ilan etmek için göz önünde bulundurmanız gereken birçok fiziksel zorluk vardır:

  • Hız ve Çeviklik - Çocuğunuzun alanda hareket etme ve hızlı tempolu harekete cevap verme yeteneğini göz önünde bulundurun.
  • Denge - Tenis sürekli hareket ve dengenin yeniden ayarlanmasını gerektirir. Agresif hareketle denge de yalpalamalara yol açabilir. Bu nedenle, çocuğunuzun merkez alana göndermeden önce tüm hareket alanlarını kontrol edebildiğinden emin olun.
  • Güç - Tenis vücudun her bölgesinden güç gerektirir. Bacak kaslarından vücut pozisyonunu kontrol etmeye, güçlü atışlar yapma ihtiyacına ve kontrole hizmet eder. Dünya rekoru servis hızının 157 mil / saat olduğunu düşündüğünüzde, gücün önemini anlamak kolaydır.
  •  Esneklik - Tenis, gerekli tüm hareket aralığını elde etmek için güçlü kasların yardımını gerektirir.
  • Aerobik Kondisyon - Tenis oyunları saatlerce sürebilir, bu da aerobik kondisyonun kasların uzun süre oyunda kalmasını sağlamak için anahtar görevinde olduğu anlamına gelir.

Çocuklar Zihinsel Olarak Tenis Öğrenmeye Ne Zaman Hazırlar?
Tenis inanılmaz miktarda fiziksel yetenek gerektirir. Oyunun zorluğu, birçok raketi (ve oyuncuyu) kırılma noktasına getirebilir. Bunun her zaman akılda tutulması önemlidir. Tenis, bir oyuncunun bireysel becerilerine büyük önem verebilir ne kadar alınacak ve öğrenilecek çok şey varsa, erken yaşlardan itibaren denendiğinde ezici olabilir. Ama oyunun eğlencesi sayesinde tenis zekayı ve taktiksel düşünmeyi harekete geçirir. Konsantre olmaya yardımcı olur, takım çalışmasını öğretirken kazanan bir zihniyet geliştirir. Tenis eğitimi çabaya ve çalışmaya değer ve çocukların daha sosyal olmalarına yardımcı olur ve onları yetişkinliğe hazırlar.

Çocuklar Tenis Oynamaktan Ne Öğrenebilir?
Neyse ki, tenis sadece zihinsel meydan okuma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda zihinsel gelişimi de destekler. Tenis, çocukları rekabete karşı tek fikirli, kazanan bir zihniyet geliştirmeye teşvik ederek yarar sağlar. Benzer şekilde, aynı zamanda konsantrasyon üzerine inşa edilirken, onlara hem solo oyunda hem de başkalarıyla rekabetçi işbirliğinde fırsatlar sunar.

Çocukların tenis eğitimine başlamaya hazır olmasının önemi
Bir çocuk tenis derslerine başladığında, bunun için hazırlıklı olduğundan emin olmak önemlidir. Bazen, çok erken tenis oynamaya başlayan ve ebeveynlerin uyguladığı baskıyı yaşayan çocuklar, birkaç yıl sonra spordan ayrılırlar.
Çocuklar için tenis dersleri planlamak zor olabilir, ancak harika sonuçlar veriyor. Bir çocuk gerçekten tenis oynamak istiyorsa, ısrar edecek ve devam etmek için motive hissedecektir. Ebeveynlerin desteğiyle ve devam etmeye ikna etme konusundaki ısrarlarıyla değil, tercih edilen bir çocuk derslerden zevk alacaktır. Ebeveynler, bu yaştaki en önemli şeyin, çocukların tenis oynarken eğlenmeleri, böylece eğitime ve yarışmaya devam etmek istediklerinin farkında olmalıdır.

Tenis çocuklara saygı ve hoşgörü öğretir
Tenis saygı ve hoşgörünün büyütüldüğü bir spordur. Yüksek rekabete sahip turnuvalarda bu nitelikler hem tenisçilere, hakemlere, halka vb. yansır. Bir oyunun başlamasından önce halkın alkışları kesildiğinde, rakipler ve hakemler bir maçı başlatırken veya bitirirken birbirlerini selamladıklarında, bir tenisçi istemsiz bir hata için rakibinden özür dilediğinde bunlar genç oyuncuların değerlerini ve kültürlerini ortaya koyduğu anlardır.
Bu davranış kuralları tenisin doğasında vardır. Başlangıçtan itibaren öğretilirler ve hem antrenörlerin hem de ebeveynlerin gerçek spor temel değerlerinin öğrenilmesini teşvik etmeleri hayati önem taşır.
Bu davranışı teşvik etmek için ebeveynlerin desteğine sahip olmak, bu sporun sınıfların başından itibaren uygulanması için esastır. Çocuğun da uygulayabilmesi için yetişkinlerin de örnek davranışlara sahip olması gerekir.
Ebeveynler, yeteneklerini ve sınırlamalarını göz önünde bulundurarak ve diğer çocuklarla karşılaştırmalardan kaçınarak çocuklarını desteklemelidir. Tüm oyuncuları alkışlayın. Onları zorlamayın ya da koçu olmayın. Ebeveynler hem sınıflarda hem de oyunlarda iyi davranışları teşvik etmeli ve kötü davranışlara, suçlara veya aldatmalara müsamaha göstermemelidir. Onları spor kurallarına, rakiplere, halka ve antrenörlere ve tahkime saygı duymaya teşvik edin. Bu iyi nitelikler çocuğun saygın ve mükemmel bir sporcu olmasını sağlayacaktır.

Çocuklar için tenis oynamanın faydaları
Çocuklar için tenis oynamanın diğer önemli faydalarından biri de tenisin çocukları spor yoluyla hayata hazırlamasıdır. Tenis eğitimi, çocuklara sporda ve yaşamdaki hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan disiplin ve özveri öğretir. Bir tenis eğitim programı yaparak, genç oyuncular sadece tenis oyun seviyelerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda gelecekteki yetişkin yaşamlarında başarılı olmak için gerekli güven ve zihniyeti elde ederler.


Çocuklara tenis öğretmek - nereden başlanmalı?
Çocuklara tenis öğretmek basit bir iş değildir ve tenis derslerine başlamak için daha iyi bir yaş, doğru akademiyi ve doğru antrenörü bulmak, en iyi antrenman seanslarına karar vermek ve daha fazlası gibi farklı yönleri dikkate almak önemlidir. 
Çocuğunuz için tenis eğitiminin amacını ve motivasyonunu anladıktan sonra, diğer tüm soruları yanıtlamanıza yardımcı olacaktır. Bir tenis şampiyonu mu yoksa çocuğunuz için eğlenceli bir hobi mi? Hedefleri belirlemek, gelecekte bunları değiştiremeyeceğiniz anlamına gelmez, ancak kendinizi yönlendirmenize ve çocuklar için en iyi koçu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Çocuklar için tenis dersi planları
Çocuklar için tenis dersleri çocuğun yaşına ve tenis seviyesine göre ayarlanmalıdır. Çocuklar için tenis dersleri planlarken, cevaplanması gereken ilk soru, tercih etmek istediğiniz bir ders türü olabilir. Çocuklar için grup tenis dersleri, çocuklar için özel tenis dersleri veya çocuklar için tenis kampları vardır. Hepsinin kendi yararları vardır ve kararınız çocuğunuzun tenis eğitiminin amacına bağlı olacaktır. Grup tenis dersleri, genç oyuncular arasında büyük bir etkileşim içerdiğinden, çocuklar için en faydalı tenis eğitimi biçimi olduğunu kanıtlamıştır. Grup seansı, bir tenis antrenörünün herkesi dahil etmek için bazı eğlenceli oyunlar planlayabileceği anlamına gelir. Etkili bir antrenman seansı için bir grubun en iyi büyüklüğü 2-4 oyuncudur.

Çocuklar için farklı tenis dersi planları düşünülürken, çocuklar için tenis koçluğunun en önemli faktörlerinden birinin çocukların eğlenmesini sağlamak olduğunu unutmamak gerekir. Bir çocuk tenisten hoşlanıyorsa, oyunu geliştirmek ve daha iyi sonuçlar elde etmek için motivasyona sahip olacaktır. Eğitimin bir oyun bileşeni esastır.

Tenis, ateşe kömür atmaktan daha fazlasıdır ve çocuklar için tenis dersi planları bu sporla ilgili eğitimi içermelidir. Genç tenisçilerin ebeveynleri, çocuklar için ders planlayanların sporun değerleri hakkındaki eğitimi gözden kaçırmadıklarından emin olmalıdır.


Çocuklara tenis nasıl öğretilir?
Çocuklara tenis oynamayı nasıl öğrenecekleri sorusunun cevabı basittir: eğlenceli hale getirin. Heyecan verici oyunlar ve diğer oyuncularla yapılan günlük küçük yarışmalar tenis için kıvılcımı devam ettirecek ve çocuğunuzu daha fazla eğitmeye motive edecektir. Hiç şüphe yok ki, doğru hareketleri ve teknikleri öğrenmek için çocuğunuz için profesyonel tenis koçunu bulmanız gerekir, ancak çocuğunuzun tenis eğitimi sürecinden gerçekten zevk alması gerektiğini unutmayın.

Öte yandan, akademinin antrenörleri, çocuklar için tenis dersleri için en iyi koşulları sağlamak için güvenli bir ortam yaratmalıdır. Güvenlik ve güvenlik söz konusu olduğunda antrenörler son derece profesyonel olmalıdır, böylece hiçbir çocuk gözden uzak kalmaz. Bireysel olarak veya en fazla 4 oyuncudan oluşan küçük gruplar halinde antrenman yapmak, her oyuncuya kişisel ilgi gösterilmesini sağlayacaktır. Saygı, her öğrenciyle iletişimde önemli bir değerdir. Tenis eğitmenleri, yaralanmaları önlemek için oyunculara güvenlik tekniklerini açıklamak için özel zaman ayırmalıdır. Ayrıca, akademinin konumu önemlidir ve akademinin etrafındaki güvenli ortam, çocuklar için eğitim derslerini daha sakin ve güvenli hale getirecektir.

Çocuklar için eğlenceli tenis oyunları
Çocuklar için eğlenceli tenis oyunlarına dahil olmak, tenis eğitimini heyecan verici ve unutulmaz kılacak ve çocuğunuzun bir sonraki dersleri dört gözle beklemesini sağlayacaktır. Çocuklar için tenis konusunda uzmanlaşmış profesyonel tenis antrenörleri normalde sınıflar için hazırlanan çocuklar için düzinelerce eğlenceli tenis oyununa sahiptir. Eğitimin amaçlarına bağlı olarak, oyunlar farklı biçimler alabilir. Belirli bir tenis hareketini veya tekniğini geliştirmek için bir tenis eğitimi olabilir veya çocukların ısınması ve ruhları yükseltmesi ve beden ve zihni derse hazırlaması için basit ve eğlenceli bir tenis oyunu olabilir.

Çocuklar tenis oyunlarını severler ve bu nedenle çocuklar için grup tenis dersleri özel tenis derslerine kıyasla daha etkilidir. 2-4 kişilik küçük bir grupta antrenman yaparken, çocuklar diğer oyuncularla gerekli etkileşime sahiptir ve antrenör antrenmana çocuklar için eğlenceli tenis oyunları içerebilir. Öte yandan, az sayıda oyuncu, bir antrenörün her oyuncuya katılabileceği güvenli ve etkili bir tenis dersi sağlar.


Çocukların hangi tenis ekipmanlarına ihtiyacı var?
• Tenis raketi: Çocuklar için tenis oynama önceliği rakettir. Birçok şirkette test için test raketleri talep edebilirsiniz. Ama aynı zamanda çocuğunuzun koçu kesinlikle iyi bir tenis raketi için bazı iyi ipuçları verebilir.
• Tenis ayakkabıları: Çocukların tenis oynamak için iki çift ayakkabıya ihtiyacı vardır. Sokak ayakkabıları ile çocuklarınız salonda oynayamayabilir ve tam tersi, açık havada kapalı ayakkabılarla oynamamalıdır. Satın alırken, oyun sırasında ayak biraz şiştiğinden tenis ayakkabılarının çok küçük olmaması gerektiğini unutmayın.
•Tenis topları: Çocuklarınız için dört veya altı top seti satın alın.

Genç oyuncular tenis kuvvet antrenmanına ne zaman başlamalı?
Çocuklar için tenis eğitimi yetişkinlerden farklı olmalıdır. Genç sporcuların odak noktası temeli oluşturmak olmalıdır; sağlam teknik geliştirme, eklemlerin sağlıklı hareketlilik aralıkları, kas gücü kazanımları ve beden farkındalığı. Bunları yerleştirdikten sonra genç bir sporcuyu yüklemeye başlayabiliriz. 
Temeli yeterince geliştiremediysek ve genç oyuncuları çok erken yapmaya başlarsak, bu tehlikeli olabilir ve çoğu zaman tenis yaralanmalarına neden olabilir. 16 Yaşın altındaki oyuncular hazır olmadıkça ağırlıklardan ve ağır yüklerden uzak durmalıdır. 16 Yaş ve üstü oyuncuların bile kuvvet antrenmanlarında dikkatli olmaları gerekir, bazı oyuncular fiziksel olarak yetersiz gelişmiştir ve eğitim tecrübesi olmadan kendilerini yaralanmaya hazır hale getirebilirler. 16 yaş ve altındaki tüm genç oyuncuların bu 6 temel hareket düzenini (Hamle, Çömelme, Eğilme, Çekme, İtme ve Döndürme) gerçekleştirerek başlamalarını öneririz. Genç oyuncular tüm 6 hareket düzenini tutarlı bir şekilde tamamlayabildiklerinde, iyi bir formla, ancak o zaman tenis programları ilerlemelidir. Başlangıçta belirli süreler boyunca belirli pozisyonlarda (6 temel kalıp, artı diğerleri) bulunan genç oyuncuları alıyoruz, buna izometrik eğitim diyoruz ve oyuncuları doğru pozisyona getirmenin harika bir yoludur, böylece nerede olmaları gerektiği konusunda daha iyi farkındalık oluşturabilirler. İzometrik eğitim, teknik olarak sağlam bir pozisyonda iken kas yorgunluğunda da gerçekten etkilidir. Bu iki alanda, doğru pozisyonlarda onları alabiliriz ve bu pozisyonların ne olduğunu anlamak istiyorlarsa, o zaman kas gücü kapasitesi meydan okuyoruz, sonra da bu; ses tekniği geliştirme, kas gücü kazanır ve vücut farkındalığı için çalışıyoruz ne elde etmemize yardımcı olur genç oyuncular antrenman yaparken odaklanmak önemlidir. Tenis çocuklarını her zaman güç programlarını yapmadan önce tam vücut tenis hareketlilik programını takip etmeye teşvik ediyoruz. Bu, vücuttaki eklem aralığını açar, ana hareketlilik eklemlerine (ayak bilekleri, kalçalar, torasik omurga, omuzlar) odaklanırız. Bu başarıldıktan sonra, oyuncuları daha iyi pozisyonlara getirebiliriz, bu da daha sonra daha etkili bir şekilde meydan okunabilir ve güçlendirilebilir. Hareketli ve güçlü bir genç tenisçi geliştirme sürecini bu şekilde tamamlıyoruz.

 

tenise-baslama-yasi

Etiketler: çocuklarda tenise başlama yaşı, tenise başlama yaşı, antrenman örnekleri, tenise başlamak, çocuklar ve tenis, çocuklar için tenis, tenis antrenman örnekleri, küçük yaşta tenise başlamak, gençler için tenis, 6 yaş tenis
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.